Terug naar Onlangs geplaatst

Drentse veldkei als grafmonument in Winschoten

Op begraafplaats Acacialaan Winschoten plaatsten wij een ruwe veldkei als grafmonument. Deze kei heeft speciale betekenis voor de nabestaanden omdat deze afkomstig is uit de eigen tuin van de overledene.


Veldkei uit eigen tuin als grafmonument

Steeds meer mensen kiezen voor een ruwe veldkei als grafmonument, zo uit de natuur. Hiervoor valt de keuze meestal op Drentse veldkeien. Zo niet in dit geval. Deze familie wilde graag een stukje eigenheid en vroeg of het ook mogelijk was om een veldkei uit eigen tuin te gaan gebruiken als grafmonument. Aan die wens konden wij gelukkig voldoen.

Drentse veldkei als grafmonument in Winschoten

Kei als kopsteen

Deze onbewerkte Drentse veldkei is ongeveer 1,20 meter hoog en heeft een diameter van zo’n vijftig centimeter. Op de kei plaatsten wij een bronzen gedenkplaat met daarop de naam van de overledene, de geboorte- en sterfdatum en de tekst ‘rust zacht’.

Riviergrind

De veldkei is op dit graf gebruikt als kopsteen. Om stabiliteit van het graf op de lange termijn te waarborgen, hebben wij de kei geplaatst op een complete prefab betonfundering. Als afwerking van het graf hebben wij een hardstenen omranding geplaatst die is opgevuld met riviergrind.