Terug naar Onlangs geplaatst

Dubbel babygrafmonument in steen en glas in Muntendam

Voor een gezin dat twee keer een baby verloor bij de geboorte maakten wij een dubbel babygrafmonument. Het grafmonument in zwart graniet en glas is symbool voor de verbondenheid van de gestorven baby’s met hun ouders en de twee kinderen van het gezin. Dit dubbele babygrafmonument is geplaatst op begraafplaats Luppenhof in Muntendam.


Symboliek van babygrafmonument

Het grafmonument voor beide gestorven baby’s bestaat uit drie ronde, zwarte granieten grondplaten. De linker en rechter grondplaat liggen op de laatste rustplaatsen van beide gestorven baby’s. De middelste grondplaat symboliseert het gezin. In deze grondplaat is een uitsparing gemaakt, waarin een plant groeit en bloeit. In het graf is een lasergravure aangebracht met een afbeelding van twee kinderhandjes die elkaar vasthouden.

Dubbel babygrafmonument in steen en glas in Muntendam

Granieten zuil met geharde glasplaten

Op de grondplaten staat een 40 centimeter hoge granieten zuil. In deze zuil zijn twee geharde glazen platen aangebracht. Op de ene glasplaat staan de namen met geboorte- en sterfdatum van de kinderen, op de ander is een herinneringstekst te lezen. De tekst is aan de onderzijde in het glas gegraveerd. De bovenzijde van de zuil is schuin afgezaagd. In de schuine bovenkant zijn de namen van de overige gezinsleden gegraveerd.

Gevoelens en emoties

Het verliezen van een baby of kind is zeer aangrijpend voor de ouders. Zo klein en kwetsbaar en nu al weggerukt uit het leven. Een mooi, bijzonder, passend grafmonument kan ouders en nabestaanden een klein beetje helpen bij het verwerken van hun grote verlies. Met een luisterend oor en liefde voor ons vak maken wij kinder- en babygrafmonumenten die gevoelens en emoties laten spreken.