Terug naar Onlangs geplaatst

Grafmonument veldkei in Winschoten

Een ruwe veldkei, zo uit de natuur. Ook daarvoor kunt u kiezen als grafmonument. Op een laatste rustplaats op begraafplaats Acacialaan in Winschoten plaatsten wij deze onbewerkte Drentse veldkei van ongeveer een meter hoog en met een diameter van zo’n tachtig centimeter.


Grafmonument voor natuurliefhebber

Deze veldkei is het grafmonument van een overledene die, net als zijn familie, erg dicht bij de natuur stond. Hun liefde voor de ongereptheid wordt uitgedrukt met een onbewerkte, ruwe steen, die afkomstig is uit Drenthe.

Grafmonument veldkei in Winschoten

Bronzen gedenkplaat

De Drentse veldkei hebben wij als grafmonument voorzien van een bronzen gedenkplaat. Op deze sobere plaat staan de naam, het beroep en de geboorte- en sterfdatum van de overledene. Markant op de gedenkplaat is de korte bijbeltekst in het Gronings dialect.

Plaatsing van de veldkei

Om de stabiliteit van dit graf op lange termijn te waarborgen, is de veldkei geplaatst op een betonnen fundering. Dit fundament bestaat uit vier betonnen stiepen. De veldkei is geplaatst als kopsteen. Om de uitstraling van dit graf zo natuurlijk en basic mogelijk te houden, is dit graf niet voorzien van een dekplaat