Terug naar Onlangs geplaatst

Dubbel grafmonument Delfzijl in zwart graniet en orion graniet

Voor een overleden man die werd begraven in Delfzijl leverden en plaatsten wij een dubbel grafmonument. Deze grafsteen is uitgevoerd in twee kleuren graniet: zwart en orion. Saillant detail aan dit grafmonument is de inscriptie van een tekening op het graf. Deze tekening is bij leven gemaakt door de overledene.


Inscriptie en tekst

Op het kopstuk van het grafmonument is een tekening te zien. Deze tekening is bij leven gemaakt door de overledene en door de nabestaanden uitgekozen als decoratie op het graf. De tekening hebben wij aangebracht op het graf door middel van een lasergravure

De tekst op het graf is aangebracht met inwendig gezandstraalde letters in een warme witte kleur.

Zwart en orion graniet

Het grafmonument in Delfzijl is uitgevoerd in zwart en orion graniet. Orion graniet is een granietsoort in verschillende blauwe tinten met bordeauxrode accenten. De combinatie van beide soorten graniet geeft het grafmonument extra cachet.

Model van de dekplaat

De twee kleuren graniet zijn verwerkt in een tweelaags dekplaat. In het midden van het graf is het zwart graniet verdiept aangebracht, bochtig als een meanderende rivier die beide graven verbindt als oevers van het water, symboliek voor de menselijke levensloop.

Dubbel grafmonument

De familie van de overledene koos voor een dubbel grafmonument zodat er plaats is voor zijn echtgenote als zij in de toekomst komt te overlijden. Het leven tezamen van dit echtpaar krijgt na het sterven vorm in dit gezamenlijk graf.