Terug naar Onlangs geplaatst

Wit grafmonument in Wisconsin White graniet

Zwart en antraciet waren heel lang de toonaangevende kleuren op het gebied van rouw bij overlijden. De laatste jaren zijn minder donkere kleuren steeds meer in opkomst. Bij grafmonumenten is ook steeds meer variatie in vormen en kleuren waar te nemen. Zo is wit een kleur in opkomst, ook in grafmonumenten.


Wit grafmonument in Wildervank

Nabestaanden wensten voor de laatste rustplaats voor een dierbare op begraafplaats Dalweg in Wildervank een wit grafmonument. Hierbij is gekozen voor Wisconsin White, ’s werelds witste granietsoort. Dit grafmonument hebben wij gebouwd in de zomer van 2017.

Wit grafmonument in Wisconsin White graniet

Vorm van het grafmonument

Het witte grafmonument is uitgevoerd met een strakke dekplaat met plinten. Op de dekplaat staan drie halfronde zuilen van oplopende hoogte en dikte. De drie zuilen hebben een schuin oplopende bovenzijde.

Symboliek in drie zuilen

De dikste en grootste zuil staat symbolisch voor de overledene. Op deze zuil is verdiept gezandstraalde tekst aangebracht in zwarte letters. De middelste zuil verbeeldt de band van de overledene met zijn ouders. Op deze zuil staat de afbeelding van een geknakte korenaar, symbool voor een abrupt afgebroken leven. En de derde zuil staat symbool voor de zus van de overledene.