De Weijs natuursteen,

Zorg voor afscheid

Toonzalen Gedenkmonumenten

In onze showrooms heeft u alle tijd om op uw gemak rond te kijken. Laat u inspireren. U ziet hier tegels, staande grafzerken, kindergraven, ornamenten, urnen en vele accessoires in de meest uiteenlopende materialen, kleuren en toepassingen. Of u nu kiest voor een traditioneel graf of voor een modern monument, eventueel zelf ontworpen, wij bieden u alle rust en tijd om uw keuze te maken.

Uiteraard zijn wij er altijd om advies te geven over duurzaamheid, materiaal en kleur. Met onze kennis en ervaring kunt u de keuze maken die bij u en de overledene past. Wilt u onze toonzaal bezoeken maar geeft vervoer een probleem, dan kan ook het vervoer van en naar huis, zonder enige verplichting uwerzijds, door ons geregeld worden.

Wilt u alvast inspiratie op doen? Download of vraag onze brochure aan.

  • Locatie in Winschoten en Stadskanaal
  • Probleem met vervoer? Wij halen en brengen u, zonder enige verplichtingen
  • Altijd vrijblijvend advies

Winschoten

9675 HJ Grintweg 67
0597 413 304

Heeft u vragen? Interesse in een grafmonument? Een van onze adviseurs komt gaan bij u langs.

Stadskanaal

9502 EV Steenhouwer 15
0599 760 007

U kunt bij ons langskomen en kijken naar de verschillende monumenten in onze grote showroom.

Meest gestelde vragen

Als natuursteenbedrijf met vestigingen in Winschoten en Stadskanaal plaatsen wij voornamelijk grafstenen in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Wij komen echter in heel Nederland voor het plaatsen van grafstenen.

Onze grafstenen worden hoofdzakelijk gemaakt van natuursteen, ook wel graniet genoemd. Natuursteen is een hard materiaal, dat vele jaren mooi en netjes blijft. In enkele gevallen werken wij ook met marmer of Belgisch hardsteen. Indien gewenst, kunnen andere materialen, zoals glas of RVS, ook in het grafmonument worden verwerkt.

Al onze grafmonumenten hebben een gemiddelde levertijd van 10-12 weken.

Op de vraag 'wat kost een grafsteen?' is geen eenduidig antwoord te geven. De kosten van een grafmonument worden bepaald door diverse factoren, waaronder het type grafsteen (kiest u bijvoorbeeld voor een staand graf, een liggend graf of een dubbel graf?), het materiaal dat u kiest, het type belettering en de vergunningskosten van de gemeente. We helpen u graag met het opstellen van een heldere, duidelijke offerte voor het grafmonument.

Een grafsteen dat is gemaakt van natuursteen, kunt u gemakkelijk schoonmaken met een zachte borstel, een sopje van autoshampoo en een zachte spons. Let op met bijtende of schurende schoonmaakmiddelen; deze kunnen onherstelbare krassen op het grafmonument achterlaten. Een marmeren grafsteen kunt u beter schoonmaken met een zachte borstel. Wilt u het marmeren grafmonument reinigen, dan raden we een zachte spons met een sopje van groene zeep aan. Droog het grafmonument goed na met een doek of zeep.

Indien u wenst, kunnen er materialen zoals RVS of glas in het grafmonument worden verwerkt. U vindt diverse voorbeelden hiervan in ons assortiment grafstenen.

Al onze grafmonumenten worden op maat voor u gemaakt. Dit heeft onder andere te maken met de eisen die de begraafplaats aan het grafmonument stelt. Iedere begraafplaats bepaalt zelf welke type grafstenen en afmetingen gebruikelijk zijn. Een veelvoorkomende maat van een enkel graf is 1 meter bij 2 meter, maar er komen ook veel afwijkende maten voor. Om deze reden maken we iedere grafsteen, met uitzondering van onze voorraad, specifiek op maat voor u.

Het plaatsen van een grafsteen is opgenomen in de totaalprijs van het grafmonument. Het grafmonument wordt dus gratis geplaatst. Let op: de prijs van het grafmonument is exclusief de legekosten, die de desbetreffende gemeente in rekening brengt.

Regel het online

Wilt u contact met ons?

Plan direct een afspraak

Of neemt u liever direct telefonisch contact op? 
Winschoten 0597 - 413 304 - Stadskanaal 0599 - 760 007 
Op werkdagen tussen 7.30 - 18.00 uur

Hulp nodig?

Wij nemen contact met u op

Bent u even niet in de gelegenheid om direct contact met ons op te nemen of vindt u het fijn dat wij contact met u opnemen? Laatuw gegevens achter in een kort formulier en wij doen de rest.